Foto tips for nordlys fotografering

Tromsø byr på de beste forholdene for å ta nordlys bilder. Nordlyset kan være ekstremt sterk og vakker her, og sammen med et fotogent landskap kan du skape de flotteste bilder. Men hvordan....

Hvordan ta bilder av nordlyset med kamera?

Det er stor forskjell på kamera og linser så dette blir en mer generell beskrivelse:

  1. Sett kamera på et stativ, eller på noe som holder det helt rolig mens du tar bilder.
  2. Bruk et vidvinkel objektiv rundt 14 til 17 mm er bra. Dette bør ha en så vid blenderåpning som mulig feks. f:1.8-2.8 er bra,  bruk så lavt tall som mulig.
  3. Sett mode velgeren til M (manuell) slik at du kan bestemme selv alle instillinger.
  4. Sett kamera på manuell fokus gjerne med bryteren på linsen om det finnes en slik, eller i innstillinger digitalt, dette gir best kontroll på fokusen. Bruk digital Zoom om det finnes og zoom inn en stjerne og vri på fokusringen til stjernen blir så skarp og liten som mulig. Har du en linse med endestopp på fokus ringen, vrir du fokusringen til uendelig og tar den bittelitt tilbake, ca 1 mm.
  5. Sett ISO innstilling: Vi vil ha så kort lukkertid som mulig, for å få det til må vi øke iso, men den bør ikke stilles til mye over 3200. Er det mye lys ute, så settes den ned til rundt ca 800.
  6. Sett lukkertid: Igjen, vi vil ha så kort lukkertid som mulig, en plass mellom 1sek. og 15 sek. holder i de fleste tilfeller. Blir nordlyset mørkt stilles lukkertid opp. Her må du finne en god kombinasjon mellom ISO og lukkertid.
  7. WB (Whitebalanse) kan settes til rundt 4000 K 
  8. Nå er du klar til å fange nordlyset! Bruk selvutløseren på 2 sekunder slik at kamera blir helt uten bevegelse etter du har trykt utløserknappen. Du kan også bruke en fjernkontroll som utløser. 

Lykke til!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha